Hagens Podcasthjørne episode 3: Margareth Hagen

mar 12, 2021

I tredje episode av Hagens Podcasthjørne møter vi rektorkandidat Margareth Hagen. Margareth er professor i italiensk litteratur, og har bred organisasjons-og ledererfaring fra UiB. I episoden møter vi henne på kontoret hvor hun ser utover Muséplassen.

Margareth sin UiB reise er lang, og kan spores helt tilbake til 80-tallet. Hun forteller om hvordan hun har tilknytning til universitetet og dets kjerneoppgaver. Men hva er egentlig kjerneoppgavene?

«Kjerneoppgavene er jo det vi er her for. Det er utdanningen vi leverer, forskningen vi leverer og selvfølgelig formidlingen, kommunikasjonen og samhandlingen vi har med samfunnet rundt oss»

Margareth er opptatt av å ha et godt breddeuniversitet og peker på at breddeprofilen både har vært og er veldig viktig for Universitetet i Bergen. Hun ønsker for eksempe at studenter skal ha en bredde i studiene sine:

«Vi har som et mål at vi ønsker å ha mer bredde inn i utdanningsprogrammet. Rett og slett gi studentene større muligheter til å velge fag, på tvers av fakultet»

Lytt til episoden her:

Podcastprodusent: Anna Julie Nytrøen Bergesen